<div style='color: #000;'>Het aanbod van producten</div><div style='color: #d9782d;'>is elke week anders</div> <div style='color: #000;'>De klant kiest:</div><div style='color: #d9782d;'>uitdelen volgens 'winkelconcept'</div> <div style='color: #000;'>We streven elke week naar</div><div style='color: #d9782d;'>een gevarieerd aanbod</div> <div style='color: #000;'>Wij zijn erg blij</div><div style='color: #d9782d;'>met onze vaste leveranciers</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <div style='color: #000;'>We streven elke week</div><div style='color: #d9782d;'>naar een gevarieerd aanbod</div> <div style='color: #000;'>De klant kiest:</div><div style='color: #d9782d;'>uitdelen volgens 'winkelconcept'</div>

Waarom wij voedsel nodig hebben
Ruim 1,3 miljoen mensen in Nederland leven rond de armoedegrens. Zo’n 85.000 klanten krijgen van de voedselbanken een steuntje in de rug in een periode waarin ze het financieel heel slecht hebben. Het streven is om wekelijks een gevarieerd pakket samen te stellen van ongeveer 20 producten, afgestemd op de grootte van het gezin.

Met het voedsel dat gedoneerd wordt bereiken de voedselbanken momenteel zo’n 4% van mensen die in armoede leven. Dat is een druppel op de gloeiende plaat.

Voedselbanken Nederland heeft als doel structureel 20% van deze armsten van voedsel te voorzien.
Willen we dit doel bereiken, dan hebben we structureel meer voedsel nodig. Bijvoorbeeld voedsel dat anders vernietigd wordt.

Voedselbanken Nederland koopt geen voedsel. We zijn volledig afhankelijk van leveranciers die producten beschikbaar stellen.

Meer informatie over de mogelijkheden van het brengen van producten vindt u hier.