<div style='color: #000;'>Het aanbod van producten</div><div style='color: #d9782d;'>is elke week anders</div> <div style='color: #000;'>De klant kiest:</div><div style='color: #d9782d;'>uitdelen volgens 'winkelconcept'</div> <div style='color: #000;'>We streven elke week naar</div><div style='color: #d9782d;'>een gevarieerd aanbod</div> <div style='color: #000;'>Wij zijn erg blij</div><div style='color: #d9782d;'>met onze vaste leveranciers</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <div style='color: #000;'>We streven elke week</div><div style='color: #d9782d;'>naar een gevarieerd aanbod</div> <div style='color: #000;'>De klant kiest:</div><div style='color: #d9782d;'>uitdelen volgens 'winkelconcept'</div>

Voedselbank heeft houdbare levensmiddelen nodig

Door het flinke aantal klanten en door de economische crisis kampen de Voedselbanken met een tekort aan levensmiddelen. Tegelijkertijd moeten bedrijven die ons etenswaren geven beter op hun geld letten en zijn ze dus minder scheutig met artikelen.

In het ergste geval zullen we daardoor worden genoodzaakt om de pakketten heel veel soberder te maken of zelfs nieuwe klanten te weigeren.

Basisbehoefte
We doen dan ook een dringend beroep op mensen die iets kunnen missen om houdbare levensmiddelen (niet aangebroken en niet over de houdbaarheidsdatum heen) aan ons te geven: groente/fruit/vis/vlees in blik, koffie, suiker, thee, houdbaar broodbeleg, pasta, rijst, saus etc. Kort gezegd: dagelijkse boodschappen. Daarnaast zijn we op zoek naar bedrijven die ons kunnen helpen aan groente en fruit. Brood is er gelukkig genoeg, dankzij de trouwe steun van een aantal bakkers in de Leidse regio.

U kunt elke maandag van 10-13 uur, dinsdag van 9-15 uur, woensdag van 19-20 uur en donderdag van 9-15 uur langskomen bij de Voedselbank aan de Willem Barentszstraat 37 in Leiden (tegenover kringloopwinkel Het Warenhuis op industrieterrein De Waard) om levensmiddelen te brengen. 

Wanneer deze tijden u niet schikken, of als het vervoer zo omvangrijk is dat u ons wilt vragen om het zelf op te halen verzoeken wij u om ons te bellen op 06-40163036.

Iets extra's
Door de bank genomen lukt het ons om elke week een redelijk voedselpakket aan te bieden. Soms is het karig, andere keren is het wat ruimer.
Maar daarnaast zouden we graag het hele jaar actie willen voeren voor wat extra's boven de eerste levensbehoeften, namelijk "schoon"-spulletjes: tandpasta, shampoo, wasmiddelen, allesreiniger, luiers, damesverband, enz. Dit krijgen we zelden of nooit (omdat daar meestal geen houdbaarheidsdatum aan vast zit), maar onze klanten zijn er wel erg blij mee. 

Lees hier meer informatie over onze inzamelpunten
Al heel wat burgers, instellingen en bedrijven hebben op ludieke wijze actie gevoerd voor de Voedselbank. Lees hier onze tips.

Bij voorbaat veel dank!