<div style='color: #000;'>Het aanbod van producten</div><div style='color: #d9782d;'>is elke week anders</div> <div style='color: #000;'>De klant kiest:</div><div style='color: #d9782d;'>uitdelen volgens 'winkelconcept'</div> <div style='color: #000;'>We streven elke week naar</div><div style='color: #d9782d;'>een gevarieerd aanbod</div> <div style='color: #000;'>Wij zijn erg blij</div><div style='color: #d9782d;'>met onze vaste leveranciers</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <div style='color: #000;'>We streven elke week</div><div style='color: #d9782d;'>naar een gevarieerd aanbod</div> <div style='color: #000;'>De klant kiest:</div><div style='color: #d9782d;'>uitdelen volgens 'winkelconcept'</div>

Voedselbank Leiden bestaat 10 jaar
Op 18 oktober is het tien jaar geleden dat Voedselbank Leiden officieel is opgericht. Ondanks het dubbele gevoel is het toch een gebeurtenis waar aandacht aan wordt gegeven.
Het bestuur wil stilstaan bij tien jaar lange inzet van inmiddels ruim 60 vrijwilligers en de voedselleveringen, donaties en steun door gemeenten, bedrijven, particulieren, serviceclubs, scholen, kerken, moskeeën en andere organisaties.  Zonder deze partijen was het niet mogelijk geweest tien jaar lang de mensen te kunnen helpen die het wekelijkse pakket zo hard nodig hebben. Voor de klanten is ter gelegenheid van tien jaar Voedselbank Leiden een extra pakket samengesteld waarmee ze een menu kunnen bereiden. Dit pakket wordt op donderdag 29 oktober verstrekt.
 
In tien jaar tijd is veel gebeurd: van het wekelijks uitdelen van circa 25 voedselpakketten vanuit een garage naar het uitdelen van circa 425 pakketten per week vanuit het huidige goed geoutilleerde pand in de Willem Barentszstraat en twee uitdeelpunten in Leiden. Daarnaast zijn vanuit en met hulp van Voedselbank Leiden ook in Voorschoten en de Duin- en Bollenstreek voedselbanken opgericht, waarmee intensief wordt samengewerkt. Vanuit Voedselbank Leiden worden ook de klanten uit Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude voorzien van een voedselpakket. De totale waarde van de voedselpakketten die in het afgelopen jaar zijn uitgedeeld, bedraagt circa E. 600.000. De producten voor deze pakketten zijn verstrekt door onze leveranciers en vanuit Distributiecentrum Haaglanden.
 
Twee verhuizingen verder, in het bezit van een mooie koelbus, een ruime vriescel, koelcel en gekoelde werkruimte rijker, is Voedselbank Leiden zich continue aan het  verbeteren om een betrouwbare en professionele speler te blijven in de  voedselketen.
Hoewel de oprichters van de eerste voedselbank in Nederland in Rotterdam hoopten dat het maar van tijdelijke aard zou zijn, zijn de voedselbanken inmiddels niet meer weg te denken in Nederland. Daarom is het zo goed om te zien dat de voedselbanken in Nederland inmiddels voor veel partijen als noodzakelijk en nuttig worden gezien, waardoor veel mensen kunnen worden geholpen door steun van deze partijen.
Tijdens een bijeenkomst op 31 oktober a.s. worden drie korte lezingen gehouden en ontvangt Voedselbank Leiden het Certificaat Voedselveiligheid. Klanten van de Voedselbank Leiden kunnen erop vertrouwen dat de veiligheid van het voedsel dat zij aangeboden krijgen, gewaarborgd is.
 
Voedselbank Leiden bedankt alle partijen die op welke manier dan ook met haar samenwerken of hebben samengewerkt voor het gestelde vertrouwen en hoopt erop dat zij ook in de toekomst verder gesteund wordt in haar werk.

Deel dit nieuws