<div style='color: #000;'>Het aanbod van producten</div><div style='color: #d9782d;'>is elke week anders</div> <div style='color: #000;'>De klant kiest:</div><div style='color: #d9782d;'>uitdelen volgens 'winkelconcept'</div> <div style='color: #000;'>We streven elke week naar</div><div style='color: #d9782d;'>een gevarieerd aanbod</div> <div style='color: #000;'>Wij zijn erg blij</div><div style='color: #d9782d;'>met onze vaste leveranciers</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <div style='color: #000;'>We streven elke week</div><div style='color: #d9782d;'>naar een gevarieerd aanbod</div> <div style='color: #000;'>De klant kiest:</div><div style='color: #d9782d;'>uitdelen volgens 'winkelconcept'</div>

Een nieuwe gekoelde bus voor Voedselbank Leiden

Voedselbank Leiden stelt de voedselveiligheid hoog in het vaandel. In 2014 hebben we ons aangemeld bij het project Voedselveiligheid dat vanuit Voedselbanken Nederland wordt georganiseerd. Inmiddels hebben we de nulmeting achter de rug en is er een eerste ronde informatiebijeenkomsten geweest voor onze vrijwilligers.

Bij de nulmeting is een aantal verbeterpunten vastgesteld en daar zijn we mee aan de slag gegaan. In februari van dit jaar hebben we, mede dankzij een subsidie vanuit Voedselbanken Nederland een gekoelde transport bus kunnen aanschaffen, een grote stap in het traject voedselveiligheid.

Voedselbank Leiden verwacht in de zomer van 2015 de status ‘groen’ te krijgen en daarmee gecertificeerd te zijn.

Enige achtergrondinformatie:
Klanten van een voedselbank moeten er op kunnen vertrouwen dat de veiligheid van het voedsel dat zij krijgen aangeboden gewaarborgd is. Daartoe heeft het bestuur van Voedselbanken Nederland een projectgroep in het leven geroepen die er voor moet zorgen dat alle voedselbanken aantoonbaar voedselveilig werken.

Het project Waarborging Voedsel Veiligheid is gestart medio 2013.
Als eerste heeft de Projectgroep het Handboek Voedselveiligheid opgesteld, gebaseerd op de CBL Hygiëne Code. In dit Handboek staat beschreven wat een voedselbank moet doen en laten om er zeker van te zijn dat er aantoonbaar voedselveilig gewerkt wordt. Het is uiteindelijk de bedoeling dat alle aangesloten voedselbanken volgens de richtlijnen van dit handboek te werk gaan en daarmee de status “GROEN” verkrijgen.

Deel dit nieuws