<div style='color: #000;'>Het aanbod van producten</div><div style='color: #d9782d;'>is elke week anders</div> <div style='color: #000;'>De klant kiest:</div><div style='color: #d9782d;'>uitdelen volgens 'winkelconcept'</div> <div style='color: #000;'>We streven elke week naar</div><div style='color: #d9782d;'>een gevarieerd aanbod</div> <div style='color: #000;'>Wij zijn erg blij</div><div style='color: #d9782d;'>met onze vaste leveranciers</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <div style='color: #000;'>We streven elke week</div><div style='color: #d9782d;'>naar een gevarieerd aanbod</div> <div style='color: #000;'>De klant kiest:</div><div style='color: #d9782d;'>uitdelen volgens 'winkelconcept'</div>

Kerstinzameling bij AH XL 16 december en Open Huis

Voedselbank Leiden e.o. houdt op zaterdag 16 december van 10-16 uur haar traditionele kerstinzameling bij AH XL in Leiden aan het Bevrijdingsplein. Vrijwilligers staan daar klaar om het winkelend publiek een boodschappenbriefje te overhandigen met het verzoek om een extra boodschap te doen voor de circa 400 huishoudens in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude die afhankelijk zijn van een gratis, wekelijks voedselpakket van de Voedselbank. Tijdens de inzameling hoopt de voedselbank vooral houdbare producten en bijvoorbeeld verzorgingsproducten te ontvangen, zodat er weer een buffer opgebouwd kan worden. Tijdens de wintermaanden slinken de voorraden sterk, doordat er minder verse groente en fruit beschikbaar is.

Open Huis

Dezelfde zaterdagmiddag houdt de Voedselbank ook Open Huis van 13-16 uur in haar pand aan de Willem Barentszstraat 37 in Leiden. Geïnteresseerden zijn welkom om houdbare levensmiddelen in te leveren en om een kijkje te nemen achter de schermen. Ook kerstpakketten zijn van harte welkom! Vrijwilligers zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven over het werk van de Voedselbank.

Winkelconcept

Sinds september dit jaar worden de pakketten uitgedeeld volgens het zogenaamde ‘winkelconcept’ en is de voedselbank op dinsdag- en donderdagmiddag geopend. Elke klant die ingeschreven staat, mag eenmaal per week zelf zijn pakket samenstellen. Het aanbod in  producten is nu groter, doordat er op meer momenten producten opgehaald kunnen worden bij leveranciers.

Openstelling

In december is de voedselbank aan de Willem Barentszstraat 37 op meer momenten geopend voor het brengen van producten. Op de website www.voedselbankleiden.nl staan de extra openingstijden en overige informatie vermeld. Er is vooral behoefte aan dagelijkse, houdbare boodschappen zoals zonnebloemolie, vis, vlees, groente en fruit in blik of pot, peulvruchten in blik, pasta, rijst, koffie, thee en persoonlijke verzorgingsproducten. Deze producten  kunnen ook worden ingeleverd bij Diaconaal Centrum de Bakkerij, Oude Rijn 44c in Leiden (ma t/m do 9-17 uur).

Deel dit nieuws