<div style='color: #000;'>Het aanbod van producten</div><div style='color: #d9782d;'>is elke week anders</div> <div style='color: #000;'>De klant kiest:</div><div style='color: #d9782d;'>uitdelen volgens 'winkelconcept'</div> <div style='color: #000;'>We streven elke week naar</div><div style='color: #d9782d;'>een gevarieerd aanbod</div> <div style='color: #000;'>Wij zijn erg blij</div><div style='color: #d9782d;'>met onze vaste leveranciers</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <div style='color: #000;'>We streven elke week</div><div style='color: #d9782d;'>naar een gevarieerd aanbod</div> <div style='color: #000;'>De klant kiest:</div><div style='color: #d9782d;'>uitdelen volgens 'winkelconcept'</div>

Trouwe vrijwilligers in het zonnetje gezet

Voedselbank Leiden e.o. heeft vrijdag 27 januari 2017 zeven van haar trouwe vrijwilligers gehuldigd die al tien jaar of langer onbetaald werkzaam zijn bij de voedselbank. De achtste vrijwilliger die al vanaf het eerste begin actief is, Albert Ruiter, kon er helaas wegens gezondheidsredenen niet bij zijn.

Speldje

Het bestuur van Voedselbank Leiden heeft vorig jaar een speciaal speldje laten ontwerpen die dat wordt uitgereikt wordt aan vrijwilligers die tien jaar actief zijn.  Omdat de groep trouwe vrijwilligers zo groot is, vond het bestuur het een mooi idee de speld uit te laten reiken door wethouder Damen (Werk en Inkomen, Wijken en Financiën) van de gemeente Leiden. Zij had voor een week van portefeuille geruild met haar collega uit Oegstgeest, wethouder Den Boer, die ook aanwezig was, omdat hij een deze week meedraaide in Leiden.

Voorafgaand aan het uitreiken van de speldjes memoreerde Karel van Schie, voorzitter van de Voedselbank Leiden, de verdienste van elk van de “tienjarigen” en bedankte hen voor hun inzet namens de klanten.

Inzet

Beide wethouders hielden een korte toespraak en roemden de vrijwillige inzet van alle mensen die actief zijn bij Voedselbank Leiden. ‘Het is jammer dat de voedselbank nodig is, maar dankzij jullie inzet wordt een stukje zorg over het verkrijgen van voedsel bij de klanten weggenomen.’ aldus Marleen Damen. Marien den Boer bedankte alle vrijwilligers heel hartelijk, Voedselbank Leiden zet zich ook in voor gezinnen in Oegstgeest.

Algemene informatie

Karel van Schie ging in zijn nieuwjaarstoespraak ook in op de mogelijk toekomstige veranderingen binnen de Voedselbank Leiden. Hierbij denken we aan het geleidelijk invoeren van een winkelconcept, en meerdere dagen gaan uitdelen. Daarnaast wil Voedselbank Leiden e.o. meer publiciteit geven aan haar bestaan en werkzaamheden in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude onder het motto “Het kan ook u overkomen”. 

Deel dit nieuws