<div style='color: #000;'>Het aanbod van producten</div><div style='color: #d9782d;'>is elke week anders</div> <div style='color: #000;'>De klant kiest:</div><div style='color: #d9782d;'>uitdelen volgens 'winkelconcept'</div> <div style='color: #000;'>We streven elke week naar</div><div style='color: #d9782d;'>een gevarieerd aanbod</div> <div style='color: #000;'>Wij zijn erg blij</div><div style='color: #d9782d;'>met onze vaste leveranciers</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <div style='color: #000;'>We streven elke week</div><div style='color: #d9782d;'>naar een gevarieerd aanbod</div> <div style='color: #000;'>De klant kiest:</div><div style='color: #d9782d;'>uitdelen volgens 'winkelconcept'</div>

In dit document leest u de criteria en de bedragen die gelden per 1 januari 2019 voor nieuwe aanvragen en verlenging van de lopende aanvraag. In hoofdlijnen:

Bedragen per 1 januari 2019:
Indien er aan leefgeld per maand minder overblijft dan het hierna vermelde bedrag, komt een gezin in aanmerking voor een voedselpakket:

Minder dan:

  • € 225,- voor één volwassene plus
  • € 90,- voor elke extra volwassene (personen van 18 jaar of ouder)
  • € 90,- per kind (ongeacht de leeftijd maar wel jonger dan 18 jaar)

 

De voedselbank verleent ondersteuning aan iedereen die, om welke reden dan ook, voor korte of langere tijd geen of onvoldoende inkomsten heeft.

Bijvoorbeeld de mensen die denken dat ze het zelf wel kunnen redden, maar bij wie dat niet lukt. Te vaak nog is voor hen de stap naar de voedselbank te groot en stapelen ze schuld op schuld met alle ellende van dien. Of de mensen die een uitkering hebben aangevraagd, maar die nog niet is verleend of van wie de uitkering is stopgezet. Dit geldt ook voor de mensen met een eigen bedrijf, zoals de ZZP'ers, die nogal eens wisselende inkomsten hebben, ook zij komen in aanmerking voor ondersteuning.

Verkeert u in een dergelijke situatie dan verwijzen wij u graag naar de aanmeldingsprocedure.