<div style='color: #000;'>Voedselbank Leiden deelt</div><div style='color: #d9782d;'>wekelijks 400 pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>De samenstelling van het pakket </div><div style='color: #d9782d;'>is elke week anders</div> <div style='color: #000;'>60 vrijwilligers stellen</div><div style='color: #d9782d;'>wekelijks pakketten samen</div> <div style='color: #000;'>De samenstelling van het voedselpakket</div><div style='color: #d9782d;'>is elke week anders</div> <div style='color: #000;'>Wij zijn erg blij</div><div style='color: #d9782d;'>met onze vaste leveranciers</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div>

Scholieren die een maatschappelijke stage willen doen, kunnen dat bij ons doen als dat in te passen is. Het werk dat wij hebben, bestaat uit voedsel sorteren en uitdelen. Dat doen wij op donderdag, dus een eerste voorwaarde is dat de scholier die dag van de week beschikbaar is. 

Mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u minstens 2 weken van tevoren contact opnemen via e-mail.

Voorlichting
Als daar behoefte aan is, kunnen wij op school voorlichting geven over het werk van de voedselbank. Ook hiervoor kunt u contact met ons opnemen via e-mail.

Activiteiten tbv Voedselbank
Er zijn diverse activiteiten mogelijk waarmee een school onze voedselbank kan ondersteunen. Te denken valt aan voedsel inzamelen binnen de school, of bij supermarkten.

In alle gevallen hopen wij dat u daarvoor vroegtijdig contact met ons op neemt om te voorkomen dat wij voedsel krijgen waar op dat moment minder behoefte aan is of dat acties elkaar in de wielen rijden.

Informatie voor spreekbeurten etc.: Voedselbanken Nederland heeft een toolkit samengesteld voor spreekbeurten etc. Daarin vind je heel veel nuttige informatie over wat de voedselbank nou eigenlijk inhoudt. Klik hier voor meer informatie.